Roosteren is een kleine dorpskern in Midden-Limburg en staat onder andere door de Roosterse Badminton Club (RBC) al vele jaren op de kaart. RBC werd opgericht in 1972 en startte destijds in het oude gemeenschapshuis van Roosteren. Na de bouw van de sporthal is de Albertzaal onze thuisbasis geworden. Een kleine, knusse hal waarin topsport, recreatie en gezelligheid samengaan. Vier speelvelden, een eigen kantine, de mooie sport, het wij-gevoel, dat is wat ons verbindt.

 

De vereniging telt circa 80 leden, verdeeld in een competitiegroep, jeugdgroep en recreatie. Het niveau van onze wedstrijdspelers varieert van vijfde divisie tot Eredivisie niveau. Echter, iedereen die wilt badmintonnen, ongeacht het niveau of de leeftijd, is van harte welkom. 

Voor de recreanten zijn twee speelavonden per week beschikbaar. Onze jeugd tot en met 14 jaar beschikt over 1 à 2 trainingssessies per week (afhankelijk van de leeftijd) en onze competitiespelers worden tijdens drie avonden getrakteerd op een intensieve training.

 

In 2010 werd RBC kampioen in de eerste divisie. De promotie naar de Eredivisie was een feit en een absoluut hoogtepunt in het bestaan van de Roosterse Badminton Club. Zodra het nieuwe competitieseizoen van start gaat en de eerste thuiswedstrijd staat op de planning, zijn vele trouwe supporters en badmintonliefhebbers op zaterdagavond in de Roosterse sporthal te vinden. Zaterdag en zondag overdag zijn team 2 tot en met 6 aan de beurt en ook zij laten prachtige partijen en mooi badminton zien.