Enthousiaste, jonge coach zorgt voor opleving bij badmintonners van Roosteren: 'Het is echt een dagelijkse taak als je op dit niveau werkt'

Gepubliceerd op 30 oktober 2022 om 18:00

Nico Hermans verloor nipt zijn enkelspel. - foto: John Hermans

 

Roosteren - Coach Lars Heijblom is pas een half jaar werkzaam in Roosteren, maar heeft al voor positieve veranderingen gezorgd. De ploeg maakt het de topteams soms knap lastig en de teamgeest is terug. De kampioenspoule wordt niet gehaald, maar de beste van de onderste helft moet mogelijk zijn.

Hij praat vol passie over zijn sport, badminton. Hoofdcoach Lars Heijblom van Roosterse BC hoef je maar een vraag te stellen en hij antwoordt met veel enthousiasme met een heel verhaal. Met datzelfde fanatisme staat hij in Roosteren ook op en naast de baan. Spelers Nico Hermans en Dorien Lups lieten eerder dit seizoen al weten daar heel blij mee te zijn. De trainingsopkomst is hoger en de teamgeest is weer helemaal terug gaven zij aan. De coach is het met hen eens. „Het is altijd leuk om te horen dat het goed is wat je doet”, begint Heijblom. „Dat zie je natuurlijk ook wel in de hal en hoor je daar soms ook wel. Ik moet zeggen dat het bij mij ook goed bevalt.”

Heijblom begon dit seizoen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer op het hoogste niveau. Hiervoor was hij wel al als trainer actief bij Reeshof in Tilburg, maar dat was ‘slechts’ in de derde divisie. Daarnaast heeft hij veel ervaring opgedaan als trainer van een regionale groep bij CBA (een eliteschool voor de grootste talenten), geeft hij privé-trainingen en heeft hij trainingsstages gevolgd in Azië.

Ervaring

„Dat heeft wel bijgedragen aan mijn trainerskwaliteiten, waardoor ik nu kon zeggen dat ik deze klus aankan. Ik ben eerder benaderd door Roosterse, maar kwam toen ook zelf nog tot de conclusie dat dat misschien te vroeg kwam. Toen ze me een half jaar geleden opnieuw benaderden, had ik dat gevoel niet meer door die ervaring.”

Toch kan Heijblom ook nog wel een ‘minpuntje’ noemen. „Nou, ik weet niet of het per se een minpuntje is, maar ik merk wel dat er heel veel bij komt kijken. Het is echt een commitment dat je aangaat voor meer dan alleen een paar trainingen en de coaching tijdens een wedstrijd. Dat zit ook wel in mij. Je probeert ook de lagere teams te helpen, bepaalt daar ook opstellingen, voert gesprekken met spelers en de technische commissie. Het is echt een dagelijkse taak als je op dit niveau werkt. Ik wist dat ik er veel tijd mee kwijt zou zijn, maar had het wellicht iets minder verwacht.”

Improviseren

Zaterdagavond stond Heijblom in de Albertzaal te coachen bij een licht geïmproviseerd team. Patryk Szymoniak was de hele week ziek geweest en niet fit genoeg en Dorien Lups en Cisita Jansen waren geblesseerd. Tegen topteam DKC uit Den Haag was het team niet opgewassen. De mannendubbel van Nico Hermans en Noah Jongen werd nog knap gewonnen en Hermans was er ook in zijn enkelspel in een ware thriller dichtbij. De eindstand van 1-7 zorgde ervoor dat de ploeg nu definitief niet naar de kampioenspoule gaat. Heijblom: „Dat is inderdaad niet meer realistisch, maar ik ben wel tevreden tot nu toe. Mijn focus vooraf was plek zeven misschien zes. En daar gaan we in de tweede helft van het seizoen alles aan doen. We hebben goede resultaten geboekt tegen topteams dus plek zes moet mogelijk zijn mits iedereen fit is.”

 

Bron: De Limburger

Door Roel Heynen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.