Badmintonner Nico Hermans ziet positieve veranderingen bij Roosterse BC en wijst zijn club weer de weg in de eredivisie

Gepubliceerd op 2 oktober 2022 om 19:34

Hermans is terug in het eerste van Roosterse BC.  — © Mitchell Giebels

 

Roosteren - Sinds dit seizoen is Nico Hermans terug in het eerste team van Roosterse BC. Na een paar jaar afwezigheid nam de badmintonner dit voorjaar de beslissing om zich weer beschikbaar te stellen. In de afgelopen winter deed hij al een paar keer mee als invaller. „En dat bevalt weer hartstikke goed. We hebben een mooi team en een goede trainer.”

Hij was jarenlang niet weg te denken uit het eerste team van Roosterse BC. Nico Hermans was een vaste waarde in de mannendubbel met Rick Steuten en in de mixdubbel. Dat leverde vele punten op voor het team. Maar toen opeens verdween hij door medische problemen van het eerste naar het vierde team. Hij keerde een paar jaar geleden weer terug op het op één na hoogste niveau in het tweede . Behoefte om weer in de eredivisie te spelen had hij toen niet.

Zo’n tien maanden geleden liet hij in een kritisch interview in deze krant weten dat er zaken speelden die hem niet bevielen. Veel spelers kwamen niet trainen en gaven vaak voorrang aan wedstrijden in het buitenland waar simpelweg meer geld valt te verdienen. „Als het aan mij ligt krijgen spelers met een echt clubhart voorrang in de hoofdmacht”, sprak Hermans toen met een tikkeltje frustratie.

Duidelijke taal. Er moest dus iets veranderen. En dat is gebeurd, zegt hij nu. „De motivatie bij de spelers ligt hoger en ook de opkomst op de trainingen is positief veranderd. Dat stemt mij hoopvol voor dit seizoen. Vorig jaar merkte je aan het einde dat er toch een sfeer heerste van ‘we blijven in de eredivisie dus we zingen het wel even een paar weken uit.’ Dat is natuurlijk niet goed.”

Verandering

Maar met de komst van de nieuwe trainer ziet Hermans ook wel een verandering. Luc Vandeput is vertrokken naar Olympia ’56 in Tegelen en de Brabander Lars Heijblom werd binnengehaald als nieuwe coach. „Hij is heel enthousiast. Dat vind ik prettig. Luc was ook een goede coach, maar voor mij wat afstandelijker.”

Daarnaast deed Hermans zelf naar eigen zeggen ook wat water bij de wijn. „Ik kan wel heel eigenwijs blijven zeggen dat ik in team 2 wil spelen, maar dan sta ik ook talenten uit de lagere teams in de weg. Je wil ook niet dat die te vroeg naar de eredivisie moeten. En je ziet dat die jongens het nu in de eerste divisie goed doen.”

Tien punten

Dit weekend speelde Hermans met zijn ploeg een dubbel programma. Hermans zelf speelde twee single en een mannendubbel. En met name die laatste was werkelijk smullen. Hermans en partner Noah Jongen speelden gisteren tegen een zeer sterk duo bij VELO. In de eigen hal kon het publiek op het puntje van de banken gaan zitten, want het duel werd een ware thriller die het Limburgse duo verzilverde met 2-1. Hermans verloor daarna wel de single in drie sets van Reuvernaar in Wateringse dienst Dion Rovers, ex-Roosterse. Zaterdagavond had Hermans het enkelspel tegen Smashing al eenvoudig gewonnen.

Vooraf was Hermans al duidelijk over de doelstelling voor dit weekend. „Als we tien punten scoren, wil ik nu meteen tekenen. Ik weet niet of het haalbaar is.” Dat laatste bleek dus toch echt het geval. Smashing werd zaterdag met 6-2 opzij gezet en VELO kreeg in de Albertzaal slechts vier punten mee naar huis. Conclusie: Roosterse en Hermans zijn terug in de race om plek vijf.

 

Bron: De Limburger

Door Roel Heynen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.