Roosterse BC wil gat naar top 5 dichten: ‘Dat is zeker realistisch, al is dat met alle wisselingen in alle teams ook moeilijk te voorspellen’

Gepubliceerd op 25 september 2022 om 11:00

Dorien Lups mikt met Roosterse BC op een plek in het rechterrijtje.

 

Roosteren - De ambitie is er, nu de uitvoering nog. Met een half nieuw team wil Roosterse BC strijden voor een plek in de kampioenspoule. Of het realistisch is, weten we over een aantal weken.

Sinds de invoering van de kampioens- en degradatiepoule in de eredivisie badminton heeft Roosterse BC telkens in die laatste gestaan. Dat klinkt misschien niet al te best, maar echt in degradatieproblemen is de ploeg nooit geweest. Ieder jaar eindigde het team als eerste of tweede in het rechterrijtje. Speelster Dorien Lups geeft aan dat dit ook dit seizoen het minimale doel is. „Ik denk dat we ons ook dit seizoen op die plekken moeten richten. Dat is zeker realistisch, al is dat met alle wisselingen in alle teams ook moeilijk te voorspellen.”

Doel

Collega Nico Hermans is na een paar jaar afwezigheid terug in het eerste team. Hij gaat een stap verder dan Lups. „Het zou echt fantastisch zijn als we het gat met de top vijf kunnen dichten”, begint hij. „Daarvoor moet wel alles meezitten. Maar wij hebben een goed team. Alles iedereen fit is, kan het lukken.” Ook Hermans geeft aan, dat als de ploeg toch in de onderste helft terechtkomt, de zesde plaats het doel moet zijn. „We zullen Amor, Smashing, Hoornse achter ons moeten houden. Wellicht ook Amersfoort.”

Personele veranderingen

Roosterse heeft de nodige personele veranderingen ondergaan voor dit seizoen. Met name het vertrek van Rick Steuten en Marijn Put is een aderlating. Kirstin Boonen vertrok ook. Voor hen kwamen een aantal nieuwelingen. Patryk Szymoniak, Nico Hermans en Sander Prenen kwamen over uit een lager team en uit het buitenland werd Cisita Jansen (Duitsland) en het jonge Belgische talent Lotte Geerts gehaald. Ook Ann Knaepen is terug op het oude nest.

En er kwam een nieuwe trainer, de Brabander Lars Heijblom. Hermans: „Hij is heel enthousiast. De eerste indrukken zo vroeg in het seizoen zijn heel positief over hem.” Dat laatste beaamt Lups. „Ik kende hem al vanuit de jeugd, maar ik vind het ook een goede trainer. De sfeer is goed, dus dat werkt altijd motiverend.”

 

Bron: De Limburger

Door Roel Heynen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.